Az éjszaka árnyai


 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Welcome

Üdvözöllek vándor! Oldalunk egy saját szálon futó, vámpírokkal, alakváltókkal, vadászokkal megspékelt játékot kínál, melyben te döntheted el, hogy melyik oldalra állsz, de a döntés nem mindig könnyű. Te talán véget tudnál vetni a régóta dúló vérvonalak közti viszálykodásnak? Vagy hasznot húznál ebből? Csatlakozz, és játszd velünk a történetet.
Staff


AzazelNicholasPatra

Latest topics
» Café from 1870
by Vendég Szomb. Márc. 07, 2015 11:49 pm

» Végzet Ereklyéi
by Vendég Pént. Feb. 13, 2015 8:27 am

» Mysterious New Orleans
by Vendég Kedd Nov. 25, 2014 8:37 am

» Sin City - Chicago, a bűnok városa
by Vendég Kedd Jún. 10, 2014 6:02 am

» Lost Odds
by Vendég Pént. Jún. 06, 2014 10:49 am

» Once upon a Dream - Eric and Azazel
by Eric Marshall Pént. Május 30, 2014 6:02 am

» Nicholas & Benjamin - Black Velvet Night Club
by Nicholas Pént. Május 30, 2014 5:43 am

» Benjamin & Cath - Japán kert
by Benjamin T. Benton Csüt. Május 29, 2014 1:41 am

» Karine & Benjamin - Mozi
by Benjamin T. Benton Szomb. Május 17, 2014 3:46 am


Chatbox

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (10 fő) Hétf. Ápr. 21, 2014 3:42 am-kor volt itt.
Statisztika
4
9


Credits
Az oldalon felhasznált képeket az interneten találtuk, mi alakítottuk át, kérjük, jelezd, ha máshol felhasználnád őket. A különböző leírások szintén saját kreálmányok, segéd forrás a könyvekben szereplő leírás a világról, ha egyezést találsz más oldallal, kérlek jelezd a staffnak.
Stat
Angyal: 3
Árnyvadász: 17
Boszorkány: 13
Démon: 4
Hellequin: 2
Tündér: 3
Mondén: 11
Vámpír: 17
Vérfarkas: 23

Share | 
 

 Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Azazel

Vámpír
Vámpír
avatar


Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Vámpírok   Szomb. Ápr. 12, 2014 8:25 am


VámpírokA vámpírok valójában feléledt emberi holtestek, akik véren élnek és vannak érzelmeik. Egy vámpír képes egy másik embert vámpírrá tenni, szolgájává tenni, megbűvölni, vagy egyszerűen renfieldnek használni (igen, ez utóbbi név a Drakulából van).
Amit tudni kell a vámpírokról, hogy erősek, sokkal erősebbek az embereknél, sokszor még egy vérállatnál is, mivel sokkal több idejük van tanulni, harcolni. Ennek köszönhetően nagyon nehéz őket megölni is, mikor ébren vannak. A vámpírok egyszer már meghaltak, utána pedig minden éjjel felélednek, amíg el nem pusztítják őket. Nem halhatatlanok, hiszen meg lehet őket ölni, de nem is élnek, lelkük viszont van, így a vita elkerülése miatt egyszerűen vámpírok és nem kapnak más megnevezést. Fontos tudni róluk, hogy nagyon gyorsan, emberfeletti sebességgel tudnak közlekedni, emberek gyakran azt hiszik, egyszerűen eltűntek a szemük elől. Ugyanakkor képesek szobor szerűen, mozdulatlanok is lenni, minden a helyzettől függ számukra. Gyógyulási sebességük az elfogyasztott vértől és a fegyver minőségétől függ, de általában a legsúlyosabb sebeket is percek alatt rendbe hozzák, elvérezni nem tudnak. Érzékeik fejlettek, a látásuk a sötétben is tökéletes, hallásuk és szaglásuk pedig kifejezetten kiéleződött, hiszen ragadozóknak számítanak, akik áldozatot keresnek.


Egy vámpír képes meginni egy ember, vérállat, vagy akár állat vérét is, bár az utolsó nem biztosít számára elég energiát, így ezen nem tudják magukat hosszabb távon fenntartani, rothadni kezdenek. Másik vámpír vérét csak a véreskü alatt isszák meg, ebben az esetben hatalmat adnak maguk felett annak, akinek ittak a véréből.
Képesek másokat vámpírrá változtatni, ennek feltétele, hogy háromszor megharapják az áldozatot a halála előtt. Akár több vámpír is elvégezheti a harapásokat, a mester az lesz, aki az utolsó, végzetes harapást adja meg. Több mester esetében az újszülött vérengző őrült lesz.
A vámpírok nem képesek elkapni a likantropizmust, és ez fordítva is igaz, ennek köszönhető, hogy leginkább a vérállatok vérét preferálják, az adja számukra a legtöbb energiát, hiszen a testnek nem kell küzdenie a fertőzéssel.

Gyengeségeik közül legerősebb a nap, minden vámpír fájdalmak között hal meg hajnalban és sötét helyen, mivel a napfény képes őket megölni. Csak nagyon ritka az olyan vámpír, aki rezisztens a napra, ők általában a pirokinetikus képességeiknek köszönhetik a rezisztenciát.
Az ezüst ugyan kevésbé káros, de egy olyan seb, amelyet ezüsttel fertőztek meg, csak emberi sebességgel képes gyógyulni, vagy valamivel gyorsabban, ha az áldozat elég likantróp vért iszik, de ettől még okozhatja a halálukat is. Ugyan a fától nem tartanak, de a karóval átszúrt szívvel sem maradnak életben.
Ahhoz, hogy egy lakásba be tudjanak lépni, ahhoz be kell őket hívni és amint valaki vissza vonja a meghívást, kizárja őket, ezért nagyon kevés vámpír vállalja, hogy együtt éljen valakivel. Ugyanúgy a szentelt vizet sem kedvelik, akár csak a szent tárgyak, sav marta sebeket hagynak rajtuk, amelyek nem gyógyulnak meg. Bár nem gyakori, alkalmazták régebben a szemfogak kitépését is büntetésként, amelynek köszönhetően a vámpírok elveszítik hallhatatlanságukat és egyszerűen elemésznek...

Mentális képességekkel is rendelkeznek, melyek idővel fejlődnek ki:
- Szemkontaktus által képesek megbűvölni az embereket, gyengébb vérállatokat
- Erősebb bűvölés esetén az áldozatot kényszeríthetik dolgokra, anélkül, hogy ő tudna róla, nem magától teszi
- Tömeg hipnózist általában több vámpír végez egyszerre, ez szórakoztatási célokra megengedett
- A harapásuk által kontrollálhatják az áldozatot
- Megérzik másik erősebb érzéseit, esetleg a hazugságot is

A legerősebbek a hierarchiában a Mester vámpírok. Ők évszázadok alatt olyan erőt érnek el, amely mellett nincs szükségük egy másik mester erejére, hogy életre keljenek naplementekor, vagy korábban. Ennek eléréséhez minimum 250 év kell, és általában aki 1000 alatt nem éri el, annak már esélye sincs rá. Mester vámpírok között az erő és a kor a döntő, a legidősebbek vezetik a Vámpírok tanácsát, amely felelős a törvényeikért és ítélkezik felettük. Jelenlegi tagjai: Salome, Lilith, Delilah, Paris, Kain. A Tanács jelenlegi székhelye Párizs, de ezen kívül Hell Cityben is van egy ún. kirendeltség, melyek a Tanács tagok leszármazottai alkotnak.
Minden vámpír, függetlenül attól, hogy Mester vagy nem, vissza tudja vezetni az eredetét valamelyik vérvonalhoz, vagyis az öt tanácstaghoz, esetleg a tőlük önállósult öt Vérvonal vezetőhöz, akiket Sourde de Sang (vérszökőkút) néven ismernek. Vámpírt csak olyan hozhat létre, aki igazolni tudja a származását.

Minden tanácstagnak van valamilyen különleges képessége, egy érzés, tulajdonság, amelyből az erejét nyeri, és a leszármazottaik közül kevesen és kisebb mértékben, de örökölhetik ezeket, vagyis képesek ebből erőt meríteni. Ez az átváltozás után jelentkezik, vagy soha nem fog.
Lilith – düh, harag
Salome – szerelem, szex
Delilah – félelem, rettegés
Paris – viszály, káosz
Kain – halál, vérontás

Minden tanács tagnak van egy Sourde de Sang a vérvonalában, ők a legerősebb mester vámpírok és Hell City irányítói. A tanácstagok helyét átveheti, aki megöli őket, de ez nehéz, ráadásul ha egy mester vámpír meghal, a hozzá tartozó gyengébb vámpírok sem maradnak életben, ha nem találnak hajnalig új mestert maguknak. Ez alól nincs kivétel.
Az egyszerű mester vámpírok nem képesek erőt meríteni ezekből az érzelmekből, de lehetnek elég erősek ahhoz, hogy saját és mások urai legyenek. Vagy akár egy egész városé is. A város urak mellett van az ún. témoin is, aki egyfajta jobb keze a vezetőnek, de sokkal inkább bizalmi, mint erő alapján kapja a rangot egy másik mester vámpír a városból. Ezeknek a vámpíroknak van lehetőségük pomme de sang-ot, vagyis állandó vérforrást választani maguk mellé, aki általában vérállat, ritkábban ember is lehet. Akik ennél is gyengébbek, nem élnék túl kortól függetlenül egy mester nélkül, ők a sima vámpírok. Nincs különleges erejük, nem kiemelkedőek, szolgai szerepekbe kényszerülnek.

Az utolsó kategória a frissen átváltozottak, akik a jövőbeli erejüktől függően egy ideig vadak, irányíthatatlanok és vérengzőek. Folyamatos felügyeletre szorulnak az első hónapokban, később mikor már megnyugodnak, erre nem lesz szükség.

Egyéb mester vámpír képességek vérvonaltól függetlenül megjelenhetnek a következők:
- Állatok hívása – egy vérállat fajra vonatkozik, akiket a mester magához tud szólítani, irányítani, vagy behódoltatni és erőt nyerhet a közelségükből
- Korán kelés – az idősebb, erősebb vámpíroknak nincs szükségük a naplementére ahhoz, hogy magukhoz térjenek, csak egyszerűen nem mehetnek napra, de akár már kora délutántól ébren lehetnek
- Hangmanipuláció – a hangjuk segítségével egy érzést képesek kiváltani azokból, akikhez beszélnek, amely szinte bármilyen típusú lehet, de csak akkor van hatással az áldozatra, ha hagyja magát vagy gyenge az ellenálló képessége
- Halandó szolgává tétel – bármelyik mester vámpír képes embert vagy vérállatot a halandó szolgájává tenni, ezzel növeli az erejét, gyorsaságát, és nem lesz idősebb, amíg a mestere él. Halandó szolgává tételhez 4 vámpírjegy kell, melyből az utolsó kettő társul csak vérivással. Ha a vámpír meghal, a szolgája is, de minimum beleőrül. Ha a szolga hal meg, a mestere túlélheti
- Hívóállat kreálása – hasonlóan mint az emberi szolgánál, 4 jegy segítségével magához köti a vérállatot, miközben egymás erejét erősítik. Csak azzal a vérállattal lehetséges, amelyet képes hívni. Minél régebben hívóállat valaki, a halálával annál nagyobb az esély arra, hogy a mesterét is magával rántja a halálba
- Triumvirátus – nagyon ritka erőmegosztás, egyszerre kötés kialakítása a halandó szolgával és a hívóállattal is, mindhárman erősítik egymást, de az egyik halála a másik kettőt is elintézi, így kevesen vállalják a rizikót
- Erő elszívása – képesek egy általuk teremtett vagy nekik hűséget fogadó vámpírtól, esetleg egy vérállattól elszívni erőt, akár addig, amíg meg nem hal
- Aura megsértése – az erejüket másba vágva a vámpírok akár látható sebeket is ejthetnek másokon
- Pirokinézis – a tűz irányítása a legritkább vámpír képesség, ezerből maximum két mester képes rá, ők viszont ezáltal általában rövidebb ideig a napon is kibírják, mivel nem gyulladnak fel


By: Isabel

_________________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Azazel

Vámpír
Vámpír
avatar


Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: Vámpírok   Szomb. Ápr. 12, 2014 8:29 am


VérvonalakLilith – (düh, harag):
Salome – (szerelem, szex): Nicholas
Delilah – (félelem, rettegés): Azazel
Paris – (viszály, káosz):
Kain – (halál, vérontás): Patra


By: Isabel

_________________

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Az éjszaka árnyai :: Kezdetek :: Bevezető :: Játszható fajok, csoportok leírásai-